مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ساری گفت: تغییرات آب و هوایی و تغییر فصل از زمستان به بهار که با آب شدن برفها همراه است دلیل زمین لغزش بوده است, البته فعالیتهای معدنی هم در این امر بیتأثیر نبوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ؛ عصر روز سیزده فروردین ماه وقوع زمین لغزش در بخشی از جاده هراز اتفاق افتاد که انتشار تصاویر آن نگرانی ساکنان منطقه و مسافران جاده هراز را به همراه داشت.
به دنبال انتشار این تصاویر, مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مازندران علت حادثه را معدنکاوی بخش خصوصی دانسته و گفته بود: این گرد و خاک ناشی از ریزش کوه در معدن بخش خصوصی بود.
برای واکاوی علت این حادثه، گفتوگویی با مهندس حسین رنجبر درواری, مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافات معدنی ساری داشتیم؛ وی در رابطه با این موضوع به خبرنگار خبرشناسگفت: بر اساس اطلاعاتی که از سازمان صنایع و معادن استان گرفتیم, از 25 اسفند ماه 1400 هرگونه فعالیت معدنکاوی در این ناحیه متوقف شده بود. این نوع از حوادث در جاده هراز طبیعی است و همواره اتفاق میافتد و علت آن هم مسائل طبیعی و هم دخالتهای انسانی است.
مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافات معدنی ساری در رابطه با علت این حادثه توضیح داد: در این مورد به خصوص تغییرات آب و هوایی و تغییر فصل از زمستان به بهار که با آب شدن برفها همراه است دلیل ریزش کوه بوده است. البته فعالیتهای معدنی هم در این امر بیتأثیر نبوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه این زمین لغزش که باعث رانش کوه شده زمین لغزش کوچکی بوده است و به دلیل این که این منطقه در کریدور باد قرار دارد, همزمان که این زمین لغزش اتفاق میافتد گرد و غبار شدیدی همراه این حادثه به هوا میرود اما زمین لغزش و ریزش کوه به محدوده معدن محدود شده و به جاده نمیرسد.
رنجبر در رابطه با غلظت و رنگ سیاه گرد و غباری که در فیلم مشاهده شد, گفـت: به دلیل اینکه خاکی که به آسمان رفته خاک نباتی بوده, گرد و خاک ایجاد شده شبیه به فوران آتشفشان دیده شده است.
انتهای پیام/